Betuwse Energie Samenwerking

In het project Betuwse Energie Samenwerking werken verschillende MKB bedrijven uit Gelderland aan de ontwikkeling van producten en diensten voor particulieren en bedrijven die bijdragen aan een regionaal geoptimaliseerd energiesysteem.

Ons toekomstig energiegebruik kenmerkt zich door een verschuiving van fossiele energie naar duurzaam opgewekte elektriciteit. Met het huidige elektriciteitsnetwerk gaat dat niet zomaar lukken. Zo zal er vanwege de weersomstandigheden niet altijd genoeg energie zijn en op andere momenten is het aanbod te groot voor de beschikbare capaciteit van het netwerk. Hoe gaan we dat oplossen? De BES voorziet in een samenwerking tussen partijen die willen innoveren in het netwerk van Rivierland. Vraagsturing, buffering, slimme informatie-uitwisseling en op de juiste plekken investeren in capaciteit en opslag kan tot een oplossing leiden. Geheel in de coöperatieve gedachte van Betuwestroom.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie.

Contactpersoon: Gerwin Verschuur, Gerlach Velthoven

Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Of bel direct

Gerlach: 06 43026049 of Gerwin: 06 42340299

Willem Kloospad 17      4103 VC Culemborg

kvk: 64039811

iban: NL23RABO0306077612     BTW: 8554.97.427