Coöperaties

 

We werken samen aan een gebiedsgeoptimaliseerd energiesysteem. De gezamenlijkheid organiseren we in een coöperatie, dat is een ondernemende vereniging, waarin particulieren en ondernemers met hun hoofd, hart en handen betrokken kunnen zijn. We streven naar een lokale energiecoöperatie in elke gemeente van Rivierenland.

 

Er zijn al lokale energie coöperaties in:

Gemeente Culemborg: Vrijstad Energie

Gemeente West Betuwe: Duurzaam West Betuwe

Gemeente Lingewaal: Lingewaar

Gemeente Maasdriel en Zaltbommel: Bommelerwaar

Gemeente Tiel: Fruitstad Energie

Gemeente Buren: Ecoburen

 

Ben je een coöperatie en wil je ook wederverkoper worden van Betuwestroom?

Neem dan contact met ons op.

 

Samenwerken aan nieuwe opweklocaties

Het realiseren van een windpark of een zonnecentrale van enige omvang is geen gemakkelijke opgave en daarom bouwen we die kennis en ervaring samen op zodat we meer projecten kunnen realiseren en tempo kunnen maken. We werken samen met REScoopNL, een landelijke coöperatie van opwek-coöperaties. Leden van REScoopNL kunnen advies krijgen en aanloopkosten van projecten voorgefinancierd krijgen.

We zijn betrokken bij Betuwewind en bij verschillende collectieve zonnecentrales in de regio. Zo maken we samen Betuwestroom.

Innovatieve projecten

In het project Betuwse Energie Samenwerking werken verschillende MKB bedrijven uit Gelderland aan de ontwikkeling van producten en diensten voor particulieren en bedrijven die bijdragen aan een regionaal geoptimaliseerd energiesysteem.  In dat project werken we met Liander samen aan het optimaliseren van nieuwe aansluitingen van opweklocaties. Met de Omgevingsdienst Rivierenland  werken we aan een regionaal platform voor energiebesparing voor bedrijven. Met Greenchoice werken we samen aan een regionaal handelsplatform voor groene stroom.

Hulp bij oprichting

Energie samen Rivierenland ondersteunt nieuwe coöperaties bij hun eerste stappen. Neem contact op.